Sbírka: Chodnář, Kramlář
Z písku, který nedrží
v duši stavím hrady
a jsem pouhou přítěží
velké lidí řady...
Jsem kramlář, co odhodlán je,
však stále jít nemůže,
mnoho lidí vždy ho vidí,
kéž mu Bůh dopomůže!
Kéž už vzhůru k nebi šplhám,
věřím stále v sílu svou,
zatím však jen časem mrhám,
ubíjím se podstatou...
Ale věřím v touhu dále,
která říká: Vzhůru běž!
která nutí tělo stále
chodit pod svou sněnou věž.
Která nutí mysl moji
tou touhou se zabývat,
kterou pouze čin ukojí,
dřív mi nedá klidně spát.
Z písku, který nedrží
v duši stavím hrady
nechci být jen přítěží
velké lidí řady...
Ohledně první a poslední sloky, zamysli se, zda jsi někdy neslyšel jiného člověka říkat něco podobného, a vzpomeň si, co jsi takovému člověku odpověděl. Taková odpověď platí i pro Tebe.
04.12.2021 09:45:25 | Discipulos