Prechádzam stanice
nechávam sa unášať rytmom,
ktorý udávajú pod ťarchou vlaku
hrdzavé koľajnice
mojím najlepším priateľom
na tomto výlete za domovom
je rozhlas hlásiaci,
kde práve stojíme.
Ako ďaleko je domov?
Niekedy na vzdialenosť
jednej ľudskej paže,
inokedy je domov
vzdialený tak moc,
že keď na zem padne noc
zdá sa len ako malý žiarivý bod
v hlbokej šírke
rozpínajúceho sa
vesmíru.
Na vánoce domů, zpívá v jedné písni Vondráčková, to se mi vybavilo při čtení této tvé, pěkné.
10.12.2021 23:49:28 | Vivien
Cestovatelské balady a romance jsou něco pro mě :)
06.12.2021 10:51:42 | Constantine