Nočná scenéria,
všade rozlieha sa
mliečne ticho
je neskoro,
nešepká ani vietor
všetko je mĺkve,
len občas pretne
atmosféru
cinkot zamrznutej pary
v diaľke
na obrovskom brale
stojí majestátny hrad
pyšne dozerá
na spiace sídlisko,
cítim tvoju prítomnosť
v igelitovej taške,
ktorú si tu naposledy
zabudol
občas sa z nej
krôčik po krôčiku
vyleje tvoja vôňa,
dnes nesneží
len celé mesto pripomína
prázdne plátno.