Sváteční atmoškou shopping park dýchá,
však česká náměstí jsou vesměs tichá,
svařák tam nevoní, koleda nezní,
ovčák své ovečky v salaši vězní.
Jen chodec samotář kol kašny spěchá,
leč roušku na tváři radši si nechá;
pod smrkem ztepilým krok lehce zvolní...
I rozkaz zvrácený plnit jsme svolní.