Už mě to nebaví, kupovat na splátky veselé pondělí.
Sedím zde spoutaný v neděli.
Už mě to nebaví, a bavit nebude, abyste věděli.
Slyším vás povídat, že mě nic nebolí. Lžete mi.
Hazardní budu hráč, nebo snad sebevrah - nebo nic!
Smrt se s životem nedělí.
Počítáte mých stínů, náladu barových skleniček i tu noc,
která si vysvlékla hodiny.
Už mě to nebaví, a bavit nebude, utonout.
Sedím zde v příšeří myšlenek - v nedělním přerodu emocí.
Emocí vláčených životů bez tváří, beze slov, bezmocných.
Emocí spoutané rodiny.