Spasitel
~
Místy, čas od času,
mihneš se po kraji,
okraji vědomí,
vjem zpola vědomý.
Míříš dál, míříš výš,
místy si nestačíš.
Biješ se za spásu -
všeho však dočasu.
Kráčíš dál po stezce,
místy hezké, místy nehezké,
kráčíš svižně, neustáváš,
padáš-li, ihned zas vstáváš.
Místy v duši umíráš,
přesto vzpřímen kráčíš dál.
Mnohý by(l) Tě neustál,
nejsi svůj, jsi všech - jsi náš.
✝