Anotace: Podobnost s Manonem čistě náhodná.
Mládí
------------------------
Mládí je prašan, mládí je sníh,
mládí jsou sluneční paprsky na očích.
Mládí je jaro, nestálá stálice,
mládí je barevně zdobená kraslice.
Mládí je ostrý, zvonivý smích.
Mládí je v okách nevyřčen hřích.
Mládí jsou housle, mládí je struna,
mládí je nota z dívčího lůna.
Mládí je žena, nečestná ctnost,
mládí jsou veršíky sepsané pro radost.
Mládí je vášeň, mládí je vztek,
mládí je bouřného života počátek.
Mládí je kouzlo, rozmarný čin.
Z mládí v nás navždycky zůstane stín.
I měsíc nad řekou, by pookřál...
28.12.2021 03:13:20 | šerý
Měsíc nad řekou by pookřál a Stříbrný vítr by zavál. :D
Děkuji za zastavení. :)
28.12.2021 12:00:45 | Fráňa Šránek