Hoďte smutek za záda.

Hoďte smutek za záda.

Nebuďte smutní, hoďte smutek za záda, toť má jednoduchá rada.
Jo, jo, kdyby to tak bylo lehké, to by jistě byli všichni veselí,
ono to však tak není.
Prý veselí by bez smutku nebylo, prý je to jasné pravidlo,
protiklady prý musí být, já někdy si přeji již ze světa odejít.

Smrťák mi však šeptá, ty budeš muset žíti dlouho, svět nebude tvou zhoubou,
přijdou i chvíle veselí a radosti, zoufalost se tě už nezhostí.
Díky smrťáčku za ta povzbudivá slova, zoufalost je hrozná věc,
něco jako pro krásného ptáčka malá rezavá klec.

Za okny je sychravo, to na náladě jistě nepřidá,
však to jistě nebude trvat věčně, slunko zase bude svítit,
žít se bude zase více chtíti.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 30.12.2021
Přečteno 126x
Tipy 10
Poslední tipující: DH22, Jarunka, Fialový metal, Iva Husárková, šerý, Amonasr, paradoxy, Psavec, Marten, Krahujec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí