MASOVÝ VRAH
být pánem nad životy
nebyl nikdy můj sen
přesto jsem právě propadl vraždící mánii
denně na třicet obětí
mě řadí k masovým vrahům
jakoby malinký život mušky
měl menší cenu než ten můj
(Buddha by hořce zaplakal)
vraždím jak smyslů zbavený
kde se ty pidimršky pořád berou?
drze mi lítají přímo před nosem
hbitě kličkují za potlesku mých dlaní
kterým jsem svěřil roli Skylly a Charybdy
a ony ji plní sice statečně
šichta jim ale stále nekončí
neboť odvážných nájezdníků zdá se neubývá
když ani biolit nezvládl jejich genocidu
a tak mi nezbývá než doufat
že se snad příště nenarodím jako další z nich
abych pak hořce nelitoval
že jsem se nechoval jak budhistický mnich
až by mě připlácl kdosi k desce stolu
jedno zda svou nelítostnou dlaní
či třeba nějakou z právě rozečtených knih
Praha, 5.1.2022
https://www.youtube.com/watch?v=zd7tL70GO30
mouchy bych nelitoval
vědí houby, co je Skylla a Charybda, tak jakýpak vědomí
19.01.2022 21:18:10 | Kaprikorn