(Bez teba)
hlas mesta
znie ako
prázdna ozvena
som zmätená,
prázdne okná
osvetlené iba
ohlušujúcou zimou,
výhľad mám zastretý
starou brezou,
rastie tu dlho
dlhšie ako sú
na svete všetky nežnosti
(tebe)
bez okolkov
narukujem do
armády
brániť pokorne tvoje
nadšené výhľady
ako breza
brániaca pohľadu
na osamelý hrad.
(s tebou)
zahojiť staré rany,
jazvy zocelia sa
postupne samy,
stúpať
nad mraky oblakov
nechať sa unášať
na krídlach
januárových vánkov
(teba)
túžim
ponoriť ruku
do čerstvého snehu,
a po výdatnom behu
na posledný autobus
len nerušene
poslednú sviečku
zhasnúť
a stratiť sa
z dohľadu
pod dekou spletenou
čierno-čiernou tmou.
I v černočerné tmě se dá najít mnoho věcí .)
13.01.2022 17:50:48 | Constantine