Kdysi, kdysi, ne dnes, kdysi
hlídaly mě městské krysy;
dravé, nahé, smutné, mrtvé.
Kdysi duše byli pusté.
Ale jsou již zimou skrytý,
léto je však nedopitý.
Vpilo se ti do úsměvu.
Schoulené je v pouštním sněhu.
Z toho písku do mé vany
ztráty tvoří karavany.
Míří chodbou po tmě - tiše,
i když tebe neslyší tě.
Ptají se mě kde mám ženu,
proč se nocí nerozhlédnu?
Proč jsou prázdné letní scény?
a já nejsem políbený.