kráčal som už večerným mestom
keďže bol štvrtok
bolo celkom prázdne
na námestí sedeli
už len bezdomovci
mal som v nohách celé mesto
prechodené už asi päťkrát
a stále som mal potrebu
kráčať
vychodiť tie pocity
ktoré si vo mne zanechala
keď si mi nechala ráno
svoj kľúč na kuchynskom stole
potreboval som ťa vykráčať z hlavy
keď som už piatykrát
na tom istom mieste
stretol tú vysokú blondínu
spolupatrične som sa usmial
cítil som z nej nejaké
podobné zúfalstvo
šiestykrát som ju pozval
na punč v stánku na námestí
vybrala si turbo mušt
so 67 percentnou jablkovicou
na chvíľku som ostal zaskočený
ale povedal som si
že možno to tak bude ľahšie
potreboval som ťa vyšukať zo svojho tela
po hodine
som už kráčal domov
na námestí nepribudol nikto
bezdomovci zvolili režim spánku
a ja som ťa tak zúfalo
potreboval mať
naspäť
pri sebe
.