keď som ti bola včera ráno
v trafike kúpiť
mallborky dlhé červené dvoje
v jej očiach sa prebleskla slza
a zazrela som hlboký smútok
otočila sa k regálu
s ťažkým povzdychom
a doslova som videla
ako na jej dušu pripadol další
gram smútku
"tie idú fakt málo, platíte kartou?"
rovnaké prázdne oči
mala aj tá policajtka
ktorá ma minule stopla za rýchlosť
začala som si to všímať
častejšie
po celom meste
-
dnes som také isté oči
uvidela ráno v zrkadle
zanechávaš v ženách
rovnaké stopy
smútku
.