Mám-li si vybrat, mezi rozervanou duší básníka,
nebo ryzím mužem činu;
vím přesně z koho se má touha zalyká,
pro koho raději tak - láskou hynu.
Mám-li si vybrat, a říkám ti to narovinu;
mezi tvým bědováním a mužem,
co myslí i na rodinu; pak volba je jasná:
s básníkem - hlady nezahynu.
*
Promiň... jsi „jen“ koření.