V županu rudém a se sklenkou v ruce,
v posteli čistě povlečené, něžně usnula.
Ve mně se touha k ní vzdouvala prudce,
byť láskou svou k jinému, dávno přilnula.
Budík jsem nastavil, aby snad nezaspala,
a tiše ke spánku se vedle ní pln touhy uložil,
ona si chvílemi ze spaní něco zamumlala,
já větší hrůzu snad v ten den neprožil.
Že je to naposledy totiž, mé uši uslyšely,
a na den přesně na věčnost, odešel mi bratr,
má mysl pošetilá vyslala k rukám povely,
já po klíčích od dveří vstupních v panice hmátl.
Zamkl jsem nadvakrát, jat hrůzou čirou,
jako by smrtka s touhou snad dveřmi chodily,
a ona spala klidně v loži mém, přikryta vírou,
že noci bezesné pro ni, konečně skončily.
Mlčky jsem sledoval překrásné její, zavřené oči,
a vnímal jen, jak se jí zvedá v županu rudém hruď,
bál jsem se jenom, kdy smrtka přes práh vkročí,
a zase obere mě o vše, buď jak buď.
Když ve tmě mrazivé potkaly se časy,
jemu jen smrti brzké a mě samoty,
naposled pohladil jsem, hnědé jí vlasy,
a duše má propadla se, na dno temnoty.
Dýchala klidně, ale ruce své ke mně,
té noci poslední už nikdy nezvedla,
a já ji naposled na ňadru pohladil jemně,
ona však v županu rudém, prudce se zvedla!
Drže ji pevně za ruku prosil jsem ji trapně,
ze strachu, že na vše v životě budu zase sám,
klíčem si odemkla a v byt svůj zmizela kvapně,
jak strašně málo ženy já za život znám.
Čas jeho smrti a mé samoty v jeden se spojil,
a nadosmrti ten den si pamatovat budu,
ty vášně skrývané k ní já nikdy neukojil,
cítím se, jako bych jí byl, jenom pro ostudu.
Tak strašně nechtěl jsem být té noci v osamění,
a ze strachu jsem jí nikdy své hrůzy neprozradil,
a tak mám na tom zas, své vlastní přičinění,
že jsem ji rukou ve špatnou chvíli ňadro hladil.
Svůj pohár samoty do dna jsem vypil celý,
a znovu sám si strašlivou smrt jeho připomněl,
vzpomínky na něj v mé mysli dlouho tlely,
bláhově myslel jsem, že jsem je zapomněl…
To je pěkně dlouhý a ten děj, pane jo .)
28.03.2022 09:04:40 | Constantine
Traumata z minulosti si sebou neseme pořád a nelze jen tak zapomenout. Moc ráda jsem četla děkuji
28.03.2022 08:22:37 | Marry31