Večeře v přízemí v panelovém domě,
hospodyní byla značně odbyta.
Možná, že žili spolu takto skromně,
snad najedl se on, před smrtí dosyta.
Se lžičkou v ruce, upadl na zem
v chorobném jakémsi stavu,
tohle to jíst, copak jsem blázen,
dost možná jednalo se, pouze o zástavu.
Smrtka si nikdy nevybírá,
kdy, kde a jak nás skolí,
vždy je to etapa sedmidílná,
pondělí nebo neděle v každé metropoli…
Jenom ty nudle, ty tam zbyly,
ta poslední večeře toho pána,
aspoň, že ten den, jim v hrnci neubyly,
část byla, viděl jsem i cukrem posypána.
Lžíci jsem vyndal mu s prstů sevřených,
a v lůžko dřevěné uložil ho zlehka,
naposled pohlédl jsem do očí zemřelých,
ach pane na nebi, budiž mu, už jenom země lehká.