potíráme vaše bolavé tělo
mám před očima
Krista
vůni mastí
a oleje
Máří Magdalénu
její vlasy
( kterými utírala
jeho nohy )
vám amputovali
prsty
říkáte
proč jsi mi nepomohl?
neslyšel jsem tě
váš laskavý hlas
se znovu vrací
odpustila jsem ti
potíráme vaše bolavé tělo
vzpomenu na Krista
vydanost do krajnosti
před poslední večeří
umýval nohy svým
učedníkům
v pokoře skloněn
nad bolestí
"...vydatnost do krajnosti."*
Pěkně napsaná reminiscence k Velikonočním úvahám.
02.04.2022 18:04:27 | šerý