RÁDIO
Každodenným vstávaním
rádio nás sprevádza,
pekných piesní hrávaním
úsmev v tvári navádza.
Sotva oči otvoríš,
z éteru sa nesú slová,
kým raňajky vytvoríš,
ozýva sa pieseň nová.
Poslucháča naladí
rezkým hitom súčasným,
potom múdro poradí,
čo s problémom nejasným.
Príťažlivé relácie
s pozvanými hosťami,
nečakané senzácie
s mladučkými kosťami.
Užitočné infošky
o živote, o svete,
nepodstatné pikošky
milionára v závete.
Spravodajstvo pútavé,
aj info o počasí,
o osadenstvo hútavé
šéfstvo konkurz vyhlási.
Zneje z domov, úradov,
nahlas a či potichšie,
porcia dobrých nápadov
ruší clivé zátišie.
Značnú porciu zábavy
strieda štipka kultúry,
až reklama čo nebaví
poslucháča vydurí.
Z toľkých tuctov súťaží
poslucháč už zmätený,
v hlave s množstvom záťaží
odmalička vedený.
Zahraničné stanice
naladíme kdekoľvek,
od čias, keď padli hranice
vysielajú čokoľvek.
Akustická kulisa
pre domácu gazdinú,
pri rádiu varí sa,
chystá veľkú hostinu.
Aj samotu zaháňa,
keď práve vôkol nie je nik,
smutné chýry odháňa,
spustiť skrinku dobrý zvyk.