Ubi amor, ibi dolor
~
Barevný svět života,
letmý jako pivota,
v tanci, muzice a smíchu
pražádného nezná hříchu.
Šedivý svět deprese,
kde ni stéblo nehne se,
odevzdaný zcela Tys mu
v poručenství despotismu.
Barevný i bez barviček
je svět našich pramatiček
a pratátů odpradávna...
Není obojakost správná?