Květná
~~~~~
Kočičky na větvích
ve větru voní
včelky se snaží
dostat k nim blíž.
Květná je neděle
v počasí změny
celý den provází
... jaro už přijď.
Ráno mi Slunko
šimravou poslalo
hladilo narcisky
... a každičký list
v zápětí do tance
rostlinky ponoukl
vtipálek vítr
... a studený sníh.
Ty vločky tají hned
sílu už nemají
padají za sebou
na teplou zem
podoba bílá
změní se
za chvíli
v kapičky lesklé
... sníh byl jen sen.
..****....
Květná je neděle
příroda vstává
....
nic dnes
doma nepečte
ať úroda je zdravá.
...
Spolkněte jednu až tři
posvědcené kočičky
a s jednou
si otřete oči
aby jste
celičký rok
byli bez bolestí.
...***...
Předávám dál
Co
bylo mi poslané..
přeji vám hodně štěstí
a krásnou květnou neděli
...
jdu .. si to splnit:))
"""""""""""""
***
Přišla jsi s voňavou básní. Ach, čas do jarních šatů oblečený je šik... a krásní*
10.04.2022 18:34:51 | šerý
Děkuji za přání krásné neděle.
10.04.2022 12:03:18 | mkinka
když o Květné neděli sněží-rozverně představy o jaru leží,,,
10.04.2022 11:54:35 | Frr
Leží či běží...:))
a je TU *
Neděle jak vyšitá, užij si ji v radosti a rozkvětu milý Frráčku.;)*
10.04.2022 12:41:08 | jenommarie