Květná neděle
Nad Hroznovou Lhotou svítá
a ptáci plaší ranní červánky
Potichu! Vždyť ještě pořád spí tam
chlapec, co nezná cestu nazpátky
O Smrtné neděli rozloučil se s krajem
ve kterém i Bůh prosí o pomoc
a o té Květné zas naděje v něm zraje
však nechtěl málo a nechtěl ani moc
Jen trochu lásky, svobody a něhy
a taky klidné nebe nad hlavou
byl plný hlasů a málem zůstal němý
když kráčel zemí smutnou, bolavou
Teď ještě spí, tak choďte kolem tiše
chystejte náruč, mléko, chléb a sůl
pomlčte o tom, co nerad by teď slyšel
vždyť ještě dlouho bude ho jen půl