Viděl ji někdo?
No přece kometu...
Ale ne tuhle!
Já myslím támhletu.
Usnula v letu
Pak už se nehnula
A láska moje
Ta dále plynula
Vesmírem letí
I když bez ocasu
My už jsme kmeti
Kometa pro krásu
Kometa věří
Že tento let její
Není jen letem
Vesmírnou alejí
Však že má smysl
Účel, i cíl
Aby si člověk
Cit procítil