ALERGIA
Tvári sa jak bežná nádcha,
avšak je to horšia pliaga,
zátkou veľkou tvoj nos zapchá,
darmo vtedy obeť siaka.
Svrbia oči opuchnuté,
postihnutý sťa po plači,
vreckovky už sú minuté,
celý balík ver nestačí.
Ozýva sa kýchanie
asi už po ôsmy raz,
v hrdle silné pichanie,
alergie sa čím skôr stras.
Tá vyrážka na tvári
na nálade nepridá,
výzor fešný pokvári,
sťaby čertom uvitá.
Môže za to pobyt v lese
teraz v jarnom období,
zosilnený prácou v strese
a na problém sa zarobí.
Zachrípnutý zrána hlas,
hlienov celá záplava,
mrzutosťou trpíš zas,
telo riadne nespáva.
Ako maród ubiedený,
ľutovaný okolím,
trpenia už objedený,
ešte týždeň ustojím.
Výzor ako mátoha
nevyspatá zo tri noci,
odlož na čas batoha,
rada moja znie k pomoci.
Skús upraviť na čas stravu,
nejesť až tak konzumne,
ponamáhaj vlastnú hlavu
a správaj sa rozumne.
Už alergia prechádza
s vytúženou úľavou,
vytrženie prichádza,
koniec s ťarchou boľavou.
Dosť už bolo kýchania,
na tento rok stačilo,
koľké blaho z dýchania
sa ti v očiach zračilo.
Obnovená schopnosť čuchu,
žiadna nová vyrážka,
ani stopy po opuchu,
pre alergiu porážka.
Také mě trápí alergie naštěstí jen slabé šimrání v krku a svědící oči
20.05.2022 11:30:34 | Marry31
Ostáva len vydržať a pretrpieť tých pár dní či týždňov a potom už bude lepšie
27.05.2022 09:41:50 | Peter35