za tichem
slova
poskládaná
úhledně
jako by stále ještě
záleželo
na někom
kdo bude je číst
jako by stálo za to
obracet se
v sebe
úzonká cesta
vede nitrem
rodné země
klikatí se
tam na úpatí
sotva
znatelném
sbíráš slovo
za slovem
v propastném tichu
skládáš mozaiku
předurčení
vítr rád vracívá se
do strnišť
a zpívá
flétnám navrací dech
k nám se nic nevrací
to jen na stéblech
suchých trav
pomáhá vítr
nést
tíhu světa
Opět neskutečná křehkoST.
Nádherné verše... opravdu nádherné a dechberoucí :)...
03.06.2022 12:01:50 | ukrytá v máku
Všechny již opět nyní čtu, hltám nitro za nitrem, komu a jak zpívá, Tvá báseň v tichu se čte krásně s lehkostí. Moc pěkné.
02.06.2022 08:49:43 | CULIKATÁ
... a snad na stéblech zůstanou slzy rosy - ke konečné úlevě, očistné.
Krásné pobásnění Zdenko. Jakoby slovem po špičkách*
01.06.2022 23:05:52 | šerý
úzonká....
já moc nečtu...
netipuju...
ale teď je chvilka...
Zdenko, je to vlahé...
01.06.2022 22:49:51 | Yry