snažil som sa nezaspať
nechcel som premrhať
ten vzácny okamžik
kedy mi dýchaš
unavene na šiju
chcel som si to užiť
nasiaknuť ten pocit
do celého tela
nech trvá
naveky
natiahol som ruky
na prázdnu polovicu postele
to všetko
bol len prízrak
blúznim
to všetko boli
len nesplnené sľuby
milión nesplnených sľubov
ktoré si mi dala
som ako naivný
malý chlapec
s dvojkorunou v dlani
čakajúci na tri kopčeky zmrzliny
do sladkého kornútku s polevou
posfukoval som všetky sviečky
odpálil si od poslednej
prvú cigaretu
po troch mesiacoch
otvoril okná
kochal sa búrkou
ktorá bila vonku všetko
hlava-nehlava
na chvíľu
mi vniesla pokoj
do mojej rozjebanej hlavy
len na
chvíľu
.