Už chalan
širák na hlavu,
nohy ho vedú
tam, ku slnku
zbalil si len
jednu fotku-
len jedinú
na krku drevený
prívesok
v srdci nosí
plno spomienok,
pocitov, myšlienok
kráča a s ním
aj všetky jeho básne
aj tie, ktoré
na papieri nenájdeš
a len cez túto o nich vieš
želá si, chalan želá si
aby pri písaní tej poslednej
stále vedel
ktorá bola jeho prvou
Už chalan
nedúfa ale verí
že nájde cestu domov,
že trafí
na miesto
kam patrí,
tam kde sa cíti
chalan milovaný
tam kam vždy
tak rád chodí
bez ohľadu
na vek,
ľúbi stále
svoju maminu
a ďakuje jej
za tú rodinu
ktorú má,
za detstvo,
za život,
za domov...
Už si chalan
nájde cestu späť
nech kdekoľvek
práve objavuje svet
už chalan odvážne
miluje lebo bez lásky,
bez lásky životu niet...
Zřejmě krásná osobní skušenost, viď Dávide. V básni je cítit pokora a láska k domovu. Hezké dílo*
08.06.2022 01:30:30 | šerý