Zapálené svícny
otevřené oči
myšlenky skáčou
jak na kolotoči
První den jsem žena
zábrany stranou
nebudu naslouchat
píseň ohranou
Nebudu poslouchat
ničí hloupé řeči
nebudu diktovat
život svůj v křeči
Dirigent směje se
mým katastrofám
hrboly na trase
muziku notám
Odvahu jistotu
čas na bláznění
chybička vloudí se
a pak tu není
Vezmi mě živote
na horskou dráhu
ale jen pomalu
díky za snahu
5/2022