Anotace: Momentka z nedělní návštěvy hřbitova v Kralupech nad Vltavou (31/7 2022), když jsem chtěl navštívit hrob Jaroslava Seiferta.
Vycházeje na hřbitov
ku hrobu básníkovu
nic mimořádného nečekám.
Avšak hned za branou,
u hran jiného z rovů (přes cestu hned vedle)
Memento Mori uhlídam.
Hrob otevřený,
kovová rakev vyndána ven znovu
po mnohých letech - jak se zdá.
Na navršených deskách hrobky
sedí postarší chlap:
„Ty jo, tak kde je ten Franta?
Sám to nezadělám."
Memento Mori ...