když ulítnou mi včely
a v opuštěných úlech
chrouní jen rozespalé nápěvy
v nichž života
jak v řiti medu...
ke všemu nečekaně přilétá
uštěpačný pták
zbloudivší ze světla výšin svých rozletů
a marně si brousí zoban o stěny
mého frapantního medového dómu
v lichém domnění medem vonících
křídlatých zásnub...
jenže namísto nich
z nebe prší
jen odbarvené peří
domýšlivých pěvců plešatých písní
v utahaných tóninách...-
Nic nové pod sluncem,s těma včelama ;)
Jen dobří holubi se vracejí ;)
P.S. letos jsem viděla nad lesem roj...ale mega roj a byl to tedy parádní hučák :)ST
07.08.2022 09:57:57 | Malá mořská víla
jen doufám vílunko, že Tě neobjevily-ony, zvláště ty lesní,jsou v roji jako pominutý (. :-D*
07.08.2022 13:07:31 | Frr
Tobě že ulétly včely? Už zas a kedy?
Ale to bude zase fajn. Stejně, jako Tvá báseňka.*
Však si to povíme...
05.08.2022 01:29:22 | šerý
včely mi ulítly, kam jenom zalítly-doufám, že na květ mé vysnívané.... **
hezký den příteli Ti přeju...o víkendu následujícím nemluvě..***
05.08.2022 06:54:38 | Frr
Tvé verše utahané nejsou ani trochu, právě naopak!
Tepou... jiskrným... nápěvem.
Radost... Tě číst :)!
04.08.2022 23:04:00 | ukrytá v máku