List na chodníku
Anotace: Báseň o zbloudilém listu
List si ustlal
na chodníku
ze střepů
zavál ho tam čas
jenž připomíná řeku
bez břehů
co do neznáma mizí
vítr dal listu křídla
a jen tak si poletuje
ranním městem
z vesela
přeletěl nad hřbitovní zídkou
než se usadil
na pomníku mladého poety
s nímž se po chvíli
nadobro rozloučil
Vítr foukl a list se vznesl
k širému blankytu
kde metá kotouly a piruety
jak zkušený gymnasta
a když se přeci unaví
ustele si na louce
a přikryje se cíchou mlhy
Přečteno 192x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, Marry31, CULIKATÁ, mkinka, Narragan, šerý, ukrytá v máku
Komentáře (6)
Komentujících (4)