VÍŤAZ
Ten kto verí vlastnej sile,
hlási sa do súťaže,
zažiť pocit hviezdnej chvíle
v stave hriešnej beztiaže.
Záujemcov ani maku,
všetci túžia po výhre,
nik nepadá od úľaku,
smelo k rýchlej predohre.
Súťažiaci na štarte
postávajú nervózne,
ako vojak na Sparte
čakajúci morózne.
Prvé kolo v štafete
zvíťazilo mladé družstvo,
občerstvenie v bufete
posilnilo celé mužstvo.
Tasiac eso z rukáva,
nášho bežca Janíčka,
súper v kúte vzlykáva,
Janko, naša jednička.
V šprinte hladko víťazí,
konkurencia bez šance,
pokorení víťazi
s psychikou na rezance.
Ďalší pretek v plávaní,
použijúc vlastný štýl,
v ťažkopádnom zadaní
zažívajúc krušných chvíľ.
Povzbudzujú diváci,
hlasivky si vykričia,
s nervozitou na pľaci
chránia deti rodičia.
Na bicykli ťažký záver
pretekárov ešte čaká,
do pedálov mocný záber,
cyklista už v pote maká.
Kopec hore, strmo dolu,
ešte krátka rovina,
bez úrazu, žiadnu smolu,
kto zvíťazí, novina.
Každý predsa víťazom
hoci dnes bez medaily,
gratulujme úkazom,
kašlime na detaily.
Nezáleží na cene,
kto ju práve dostane,
s pevným zdravím na scéne
reštart tela nastane.
Hlavní je se zúčastnit :)
18.08.2022 14:03:11 | Marry31
Presne tak, spraviť niečo pre svoje zdravie a venovať sa zároveň tomu, čo človeka baví.
19.08.2022 17:17:53 | Peter35