Cítím zas prázdnotu v své duši
a tělo mé to chřadne s podzimem,
dozvuky léta bičují mé uši
a prázdno, prázdno v srdci mém...
Na něžné doteky rád zavzpomínám,
na milá slova, tak plná radosti,
sám sobě stále ji připomínám,
a duši mé, té chybí něžnosti...
Ve snech ji vídám, mám rád své snění,
a ona často ke mě ve snu přichází,
tam jest mi milejší než všecko dění,
jen s novým dnem, mi opět odchází...
Spát na věky a ve snu jen s ní býti,
tam těšit smím se, z její blízkosti,
však ve snu žít, jaké to je žití,
vždyť jsou to jen mé, spící radosti...
Snad časem zapomenu na ni,
a duše má, zas bude míti klid,
snad zapomenu na překrásnou paní,
a budu moci i bez lásky k ní žít...
Nádherné, mě veršování též psychicky nadzvedá. Je to dobrá terapie. Standa
06.09.2022 19:12:54 | Stanislav32
a co si tu lásku prostě ponechat, bez ohledu na vnější, vždyť je to dar, bez kterého člověk živoří...
31.08.2022 22:35:33 | Sonador