Město v září
Anotace: Chladná zářiová rána
Město v údolí
je chladný žalář
po ránu ho zabolí
polibek větru na tvář
Až červánky uchopí meč
z oblohy prosákne krev,
než schvátí jí ostrá křeč
nevydá ze sebe žádný řev
Zjizvený blankyt, plný rýh,
v němž se obláčky obrací,
jako popsané stránky knih
jen někdy nemají nic na práci
Když začnou zlátnout topoly
před bystrým okem mým
ráno spěchají děti do školy
chladným městem podzimním
Přečteno 138x
Tipy 3
Poslední tipující: Kan, šerý, Stanislav32
Komentáře (0)