Jablko z ošatky
Anotace: Podzimní úroda jablek
Vzal jsem z ošatky
zralé jablko s vůní podzimu
zatímco na staré jabloni
listí krvácí
jako by déšť větve bičoval
koňskou žíní
Celé léto slunce cinkalo
jehlicemi paprsků
do jabloní
černá zrna z jadřince
připomínají ďáblovy slzy,
které mne přemlouvají
na cestu z ráje
Z proutěné ošatky
vyletěl nenasytný mol,
jenž na jablko dostal chuť
teď po bytě hledá
přezralý plod hříchu
však žádný v proutí nezbyl
a tak opilý šťávou
zmateně kmitá křidélky
Přečteno 141x
Tipy 15
Poslední tipující: Holoxicht, Sonador, vůně mraků, šerý, Jan Kacíř, Marten, Bufik, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)