Vědomí myšlenky já
stáčí pozornost
k sobě samé,
saně sedmihlavé
ztrácí svou moc,
už nemusím
volat o pomoc.
Na koncích
každé slzy
stojí most,
před ním
nechat kousek
srdce svého,
odložit
zbytečnost,
karmickou
smyšlenost,
výmysly choré
lidské mysli,
pak prosvítá
skutečnost.
Ano, každý z nás na to zkušeností přijde. I já přeju nám všem mírnost a lásku, děkuji :)
11.03.2024 08:57:50 | paradoxy
Pokorou se ztrácí hněv a zloba, to každý projde si sám v životě. Mírnost a láska všem lidem. ST. Ze saně sedmihlavé, stává se milá přítulná kočka.
10.03.2024 20:19:54 | Paulín
...já je myšlenka...hmmm, ale dobrá či špatná?...(řečnické otázky, každý si odpovídá sám)...;-)hlubokomyslný to dneska máš...prohlédnutí skrz sebe...a ještě těžší "vcítit se do sebe"...
06.10.2022 17:55:34 | Marten
Na řečnické otázky řečnické odpovědi...je to jedno:) dá se vůbec vcítit sám do sebe? Není to pak vkládání myšlenky na myšlenku? :) Děkuju Martene...
06.10.2022 18:09:35 | paradoxy