Podzim
ten klaun pestrobarevný
co se mění každou chvíli
jak dubnové počasí
chvíli slunce potom déšt'
listy spadlé na zemi
kaluže jak zrcadla
co někdo na zem položil
Maluje si směje se
vítr at' vás zchladí
nevadí mu rozmarnost
je to klaunů král
není jako ostatní
pořád by se smál
a vlasy všech rozcuchal
a hrál by si
a hrál podzim