zítra ti budou tři týdny
ze dní
ve kterých nejradši neslyšet
a z těch, kdy sebemenší odcházení
přenechání tě praprarodičům
těžkne,
závislost na telefonu
a mezi plenkama a odgrgnutím
časomezera
k nedostatečnému spánku -
miluju tě
a snažím se se nebát tolik
jako se bávala a bojí moje máma,
protože vím, že nejsi porcelánová panenka
ale nezávislý malý velký chlap
který, opíjejíce se mlíkem
mačká moje prsa
svírá prsty
jakoby říkal, že si mě pamatuje
z devíti měsíců společného těla
z devíti měsíců společného čekání
na teď
-
miluju tě
a to, jak táta říká
no tak mu věř a
říkej mu o tom,
že všechno bude v pořádku
-
Nezapomenutelná krása všedních dní,
když nový človíček se narodí...
Děkuji za oprášení mých vzpomínek na toto období... milá Zamilovaná, užívej si jí plnými doušky :)
20.10.2022 22:02:27 | Emily Říhová
Ta láska mateřská jak mana nebeská :)
18.10.2022 21:03:02 | Narra
Novej objev, ty jo. Super, moje gusto - takovou poezii vyhledávám i v regálech knihtrhovců.
18.10.2022 18:55:00 | OpilyJohn
děkuju :-)
tohle jsou teď taková mini-zachycení toho, jak to u nás vypadá, a že je to teda někdy pěknej blázinec ;)
dobrou :-)
18.10.2022 19:11:52 | Zamilovaná do nezamilované doby