Anotace: Dlouhodobější (chvilková) inspirace. Foto: Olí Zárubová.
Sbírka: Básně Nebásně
Svobody, prosím,
važme si?
Ptám se jenom proč,
proč je svět tak zlý?
-
A my tak zapomětliví?
***
To pro nás kdysi blízcí cinkali,
pro naši budoucnost a svobodu.
A za to mlátit je nechali.
***
Kvůli nim ptám se,
proč je svět tak mdlý?
-
A my tolik mocichtiví?
***
Proč do války bychom měli jít?
Místo budování rodin
a spousty dětí mít?
Proč nemůžeme jako ptáci být,
co kamkoliv mohou si zaletět
a sílu svobody tak procítit?
***
Proč
???
Líbí se mi v moudrosti obsažené i plností přírody vyzdvižené.
01.11.2022 12:08:10 | mkinka
Děkuju. Ptáci ve mně tak obecně evokují pocit svobody a volnosti. A tak jsem koukal na tu fotku, v rádiu poslouchal nic moc zprávy, a tak nějak na mě z toho spadl splín a vzniklo toto...
01.11.2022 12:19:40 | Miro Sparkus