Zaťaté do země prsty se lámou,
do úst se místo slov dere jen hlína,
jak tělo bezvladné krajinou táhnou,
vytržen ze země, z rodného klína...
Z očí už zmizely dvě hvězdy jasné,
které vždy zářily, když si se smála,
tak dík vzdávám nebesům za chvíle šťastné,
za vteřiny nádherné, kdy žili jsme z mála...
Teď do prachu vpila se ruměná,
s výdechem včerejším poslední kapka,
zbylo jen torzo,jen schránka kostěná
a jen duše si na věčnost
"S LÁSKOU V KAPSE" zas pomalu ťapká...