Jednou pozdě zvečera,
potkal jsem cestou domů anděla.
Seděl na lavičce poblíž mé zahrady
a hlavu měl sklopenou do dlaní. Ptal jsem se ho,
jestli mu můžu nějak pomoci? Řekl, ne, děkuji, cítím se jak po prodělané nemoci.
Ty můj milý anděli, každý z nás má někdy den, kdy by raději ani nevstal
a na obloze vidí jen, tmavé mraky, které ho děsí taky, ale měj prosím na paměti,
že zas vyjde sluníčko, které ti dobrou náladu vyčaruje a úsměv na tváři namaluje.