Šla takhle jednou bosa,
na stéblech trávy byla ještě rosa,
v tom náhle uviděla dvě hrdličky,
jak strkají do hliněné kuličky a jedna
k druhé sedá, pokoje ji nedá.
Kdybych byla také hrdlička, povzdechla si,
život by byl mnohem snazší,
nebyla bych už sama a lásku bych všem rozdávala.
Koupila bych si velké lego
a potlačila své ješitné ego,
domeček z kostek stavěla bych
a truhlíky s muškáty do oken dávala bych,
aby kvetli jak tmavomodrý len,
ale to je jenom pouhý sen,
který promění se v den, kdy už nebudu sama jen.