Naše malá Nelinka,
voní jak rumová pralinka,
co se ale včera stalo,
na to se mě dítě ptalo.
Když řádila na pískovišti,
jako všichni malí svišti,
uklouzla na hraně
a její malé dlaně,
zabořila se na ně.
Chtěla to však na poslední chvíli,
i když do toho dala všechnu píli,
zachránit, ale nemohla se už více bránit,
a její malá kostička, křupla jak banánová rybička.
Ručička to odnesla a na traumatologii ji zanesla,
dnes už sádru má, ale byla statečná,
i když je teď trochu netečná.