Prechodom prechádza
vlnka mrazu a zvuk saxofónu
z neďalekého tajného baru
a chuť, chuť októbrového dažďa
cítiť na vlhkých perách
vravím si: nové ráno, nová šanca
že stretnem život tvojich očí
a krásu ukrytú v pehách
Už viem, viem, že
hmlisté dni sú preč,
preč sú dni prežité na dne-
keď ťa má rád tak aj sadne,
ľútosť je preč, nechal som ju odísť
a nevráti sa, viac nie
Vánok pohráva sa s lístím
a stromy dokazujú,
že svet nie je len čierny a biely,
neviem všetko ale odpoveď ti zistím
celý život na mňa ukazujú
vtedy, pamätám... vtedy sa smiali,
dnes mi podávajú ruku
divné, lebo som sa síce zmenil
ale stále som ten istý "iný",
ktorý sa stráca v tichu
Mračná sa rozišli
a posledné kvapky
na zem dopadli,
saxofón stále znie
aj na druhej strane
cesty, kde si stromy
ešte držia svoje šaty,
pestrosťou vábi
dáma s farebným dáždnikom,
vidím v nej dámu
kvôli ktorej som sa stal básnikom
aj keď básne, že vraj nepíšem
povedali znalci
v nádejí že možno odídem
ale to ja nemôžem,
sľúbil som to svojmu ja
preto ešte zostanem
lebo po daždi mi vyšla dúha
...Už viem, viem, že
hmlisté dni sú preč,
preč sú dni prežité na dne-
keď ťa má rád tak aj sadne,
ľútosť je preč, nechal som ju odísť
a nevráti sa, viac nie
Ďakujem vám všetkým, ste úžasní a vaše komentáre sa naozaj nádherne čítajú :) vážim si ich :)
13.11.2022 22:54:14 | Dávid
krásně píšeš .)
12.11.2022 09:57:23 | Constantine
Líbí se mi, jak si do toho navlékl listí a emocionálně grandiózně si ručkoval
a též se mi líbí věta, že si to slíbil svému já. Citlivé, srdečné a briliantní.
Objímám a drž se. J.
11.11.2022 09:07:37 | mkinka