Anotace: Bylo to těžké.
Sbírka: Nemohu žít, odešel mi život. Nemohu žít, odešla mi duše.
2018
toulky očistcem zrak k nebi upínají
a záda k těm obracejí,
co na dně zkaleným peklem se brodí.
naděje je příliš sladká, příliš návyková, příliš pojímivá
- každým krokem propadáš se níž a jako šílenec o ráji sníš...
ruce vzpínají se, lačně chňapou po spáse,
než je prázdnota uchopí.
žaly totiž ve vinné sklence plavat umí
a popel s deštěm v odtoku neslyšně zmizí.
bezmoc mě jako matka ve svých pažích chová
a bolest mi hrdlo podřezává.
ulice domovem se málem stala
a ty zbytky jedinou potravou;
matka s odvahou bojovnice a životem jako mučedník,
rodina, co z patra ukázala zdvižený prostředník
a mé tělo nad milencovým krbem jako trofej z lovu.
bez kohokoli, čehokoli… jaká naděje vůbec zbyla?
snad jen čepel, kterou v myšlenkách o svou bílou kůži brousím,
a tichá noc pod oknem, co mě do své temnoty svádí...