Už nastala ta slavnostní chvíle,
hodiny dřiny a úmorné píle,
zúročily se a my tu teď stojíme
a na sebe pyšní jsme.
Promoce dnes máme a sami sebe se ptáme,
zda-li to všechno odříkání za to stálo
a nebylo toho vůbec málo.
Diplom v ruce držíme a pocit vítězství nás hřeje,
i slavík svou růži pěje,
ale tím to všechno začíná,
a každý z nás svou pravdu má.
Diplom je vlastně jen vstupenka,
nutná k naší profesi,
ale všichni dobře víme, že dál musíme,
na sobě pracovat, některé věci ještě pilovat, učit se a také milovat
a ne nikdy litovat, že jsme se na tuto cestu dali
a mnohým z nás z toho vrásky zůstali.
Jsme už magistři,
mistři svého oboru,
a Vy nám teď přejte,
úspěch, štěstí a pevné zdraví,
a své dary, na oltář dejte.
Víš, gratuluji. Já výšku nemám , ale tobě to moc přeji.
14.11.2022 21:54:54 | mkinka
Děkuji, ale báseň je určena pro mou přítelkyni a pro všechny, co je čekají magisterské promoce. Já jsem skončil výšku už v roce 2004, ale i tak děkuji :-)
15.11.2022 06:45:10 | Vladislav