Hospůdka Na Hřišti,
to není jen také ledajaké místo,
chodil jsem tam denně, zpíval si a pil,
občas také o lepším životě snil.
Můj děda tam v rohu sedíval
a karty s kamarády hrál,
o pětníky nebo desetníky,
jen babičky se trochu bál, i když ji celý život miloval.
A když je hlad,
tak nakládaný hermelín to spraví,
není to bůhvíco
a někdy se vám z toho i sny o Sahaře zdají.
Občas i zpěv se odtud line
a hezké děvče mi promine,
že jsme trochu hluční
a jdeme spát
až nás hostinský už nebude mít rád.