babičko
vždycky jsi mi říkala že život je složitej
že svoje místo si musím vybojovat
tak jsem bojovala
bojovala tak moc že jsem nakonec zůstala úplně sama
babičko
babičko se dvěma vysokými školami která ses vždycky vzepřela
a tak jsi skončila v cementárnách místo v redakci novin kde jsi vždycky chtěla být
chybí mi láska a nevím co dál
řekla jsi mi že tak to v životě chodí že některý věci si prostě nevynutíš
a že tě děda taky podváděl
děda kterýho jsem milovala víc než vlastního tátu
život je složitej a bolí když se do něj opravdu zabereš
nakonec stejně zůstaneš sama se spoustou fotek
psů kteří umřeli manželů kteří umřeli a předtím jsi o ně musela pečovat jako o malé dítě
vnoučat které tě navštíví jednou za rok jen proto že musí
babičko
byla jsi pro mě vždycky víc než máma
byla jsi upřímná a dokázala říct že jsem na tom špatně a potřebuju pomoct
že mi to nesluší
že tenhle kluk je na nic
strašně moc bych si přála napsat něco co by ti to všechno oplatilo
všechny ty roky bolesti co jsi prožila s dědou i se mnou
my ženy musíme být silné řekla jsi mi jednou
nikdo za nás nic neudělá vždycky se musíš spoléhat sama na sebe
teď je ten čas kdy tě potřebuju a ty tu nejsi
a já nejsem ani trochu silná
možná je to hloupost a nikdy si to nepřečteš ale chtěla jsem ti říct že i když se stalo tolik věcí
vždycky jsi tu byla
vždycky
a až teď když jsem dospělá jsem pochopila jak moc to znamená
babičko moje
děkuji
Babička jako blahodárný stín vzpomínky, který tě uchrání před nelítostným sluncem sahary civilizace.
(Ta klavírní skladba je krásná a k tvému dílku, jakoby na míru.)
17.11.2022 15:31:56 | šerý
Je to, jako bych slyšela i svou babičku...
17.11.2022 10:18:46 | Philogyny