Byl jsem takhle jednou ve staré chýši
a slyšel škrabot,
náhle v tom rozeběhli se myši
a já si málem nadělal do kalhot.
Nevím jak vy, ale já se myší a potkanů bojím,
a za tím si pevně stojím
a nerad je vlastně lovím, to vám teda povím.
Potkan je velmi chytré zvíře
a nenechá se jen tak napálit,
první pošle své malé průzkumníky
a potom jde i on sám si vína nalít.