Za ruce spolu vedli se v ranním chladu,
když šel jsem náhodou se psem ulicí,
slušelo jim to, tak jenom pro náladu,
já v duchu popřál jim, budoucnost zářící…
Zavzpomínal jsem tiše, na jehlu a na nit,
kterou jsem oděv její kdysi v zimě zašíval,
než před mrazem, před sebou měl jsem ji chránit,
šťastná teď s jiným je, tak, co bych si zazlíval…
Nemám už práva ani důvodu, myslet na ni,
a vlastně neměl jsem, popravdě ani v loni...
Byla mé štěstí tenkrát, kdy v duších prolínání,
naivně k nebi zvedly se, té pošetilé lásky lampióny…