Co je to nevěra ?
Nic jiného než zklamaná důvěra
a také zlomené srdce,
které už nemusí jít slepit,
jen facku vám může někdo vlepit.
Když jsem to prvně zažil,
jako bych se v pekle pražil,
i když jsem se tolik snažil
a také si ji vážil.
A musím podotknout dvě věci,
za prvé, nevěra nebyla z mé strany,
na duši se však objevily hluboké šrámy,
za druhé, měli jsme tenkrát před zásnubami
a společné životní plány, byly před námi.
Trvalo to dlouho, než jsem se z toho dostal,
potřeboval jsem pochopit, proč se to vlastně stalo,
moc mě to tehdy vzalo,
ale odpověď na tuto otázku,
nevěděla ani ona,
měla v sobě asi divokého démona.
Těžko říct, bylo to po pěti letech vztahu,
možná ztratila svou životní rovnováhu,
lehkým flirtem s jejím učitelem to začalo,
a jí to dlouho nedalo,
tak na silvestra za ním jela
a jejich chtíč to zpečetil,
jen měsíc na obloze, jim to posvětil.
Sama nemohla to dlouho pochopit,
z lásky byla rychle nenávist,
tak obraťme prosím raději tento list,
to jsem si ale zcela jist.
Bolelo to, byla to přímo duševní paralýza
a ona už nebyla má vysněná markýza,
kterou bych za ženu svou chtěl,
prsten jsem k tomu koupen však měl,
ale skousnout jsem to nemohl,
jen čas mi trochu pomohl,
nikdy na ni nezapomenu,
i v hrobě si na to vzpomenu.
Děti jsme spolu kdysi chtěli,
možná jsme je mít i měli,
dopadlo by to třeba všechno jinak,
nebo by byl ze mne jen smutný slimák.
Je to již téměř dvacet let,
kdy jsem ji viděl naposled.
Smutné. Také jsem nevěru zažila a též podotýkám, že nebyla na mé straně. Nakonec jsme spolu zůstali, ale trvalo velmi dlouho, než jsem tomu člověku byla schopná zase věřit. A i tak vím, že se tím mezi námi něco změnilo
26.11.2022 12:03:25 | Marry31
Ale to je bohužel život, tehdy mě to málem zlomilo, rok jsme to dávali dohromady, ale už to nikdy nebylo jako dříve. Mnoho jsme spolu zažili a společně vystudovali i vysokou školu, naše cesty se však definitivně rozešli, jen vzpomínky nám zůstali :-)
26.11.2022 12:19:22 | Vladislav